Povestiri biblice pentru copii, de J.C. Ryle

O carte pe care copiii o vor indragi de la prima pana la ultima fila. Dar nu doar atat! Ci si o carte ce va reusi performanta de a starni si mentine interesul, de a intriga si mai ales de a apropia de Cer pana si pe cei mai mici copii. Cartea poate fi o r...

18.00 Lei

O carte pe care copiii o vor indragi de la prima pana la ultima fila. Dar nu doar atat! Ci si o carte ce va reusi performanta de a starni si mentine interesul, de a intriga si mai ales de a apropia de Cer pana si pe cei mai mici copii. Cartea poate fi o revelatie atat pentru cei mici cat si pentru parintii sau educatorii care sunt interesati de apropierea copiilor de Cuvantul lui Dumnezeu.

Intr-o perioada in care educarea copiilor in spirit crestin ridica nenumarate intrebari, cartea aceasta ne deschide fereastra spre o lume pe care o cunoastem putin dar pe care o apreciem din plin: lumea in care copiii era invatati, inca din frageda pruncie, tot adevarul Scripturii, despre bine si rau, despre planul lui Dumnezeu cu oamenii, despre pacat si consecintele lui, despre viata si moarte, despre lucrurile cu adevarat importante in viata.

Episcop al Liverpoolului, J. C. Ryle a iubit copiii si a luat foarte in serios formarea lor spirituala. Ryle nu se sfieste sa puna lucrurile in lumina adevarului Scripturii, chiar daca se adreseaza copiilor care poate abia stiu sa citeasca, iar felul in care o face este captivant, edificator si plin de continut, de la un capat la altul.

Cuprins

Capitolul 1 - Cei doi ursi
Capitolul 2. Copiii ce umbla in adevar
Capitolul 3. Mic si intelept
Capitolul 4. Nu vor mai fi lacrimi
Capitolul 5. Fetita fericita
Capitolul 6. Lucruri marunte
Capitolul 7. Devreme, in cautarea lui Dumnezeu

JOHN CHARLES RYLE (1816-1900) s-a nascut in Cheshire County, Marea Britanie. A urmat cursurile Universitatii Oxford,iar in 1841 Ryle a fost ordinat ca pastor si din 1880 a fost numit primul Episcol de Liverpoool. Cartile sale, cel mai adesea publicatii de mici dimensiuni, au fost si raman indragite de crestinii din toate colturile pamantului.

"J. C. Ryle este un adevarat campion al Evangheliei. Este unul dintre cei mai bravi si buni oameni pe care ii cunosc."

-- Charles Spurgeon

Extras din carte:

"Niciodata nu este prea devreme sa-L slujiti pe Dumnezeu. Imediat ce incepi sa deosebesti binele de rau, esti suficient de mare sa incepi sa alegi calea cea buna.

Atunci cand esti suficient de mare incat sa poti fi pedepsit pentru ceva rau, esti suficient de matur sa ii dai inima lui Dumnezeu si sa-L urmezi pe Cristos.

Copilul care este suficient de mare incat sa primeasca pedeapsa pentru injuraturi sau pentru minciuni, nu este prea mic sa fie invatat sa se roage si sa citeasca Biblia.

Copilul care este destul de mare sa-L supere pe Dumnezeu, este suficient de mare si sa-I fie placut. Copilul care are o varsta la care poate fi ispitit de cel rau, nu este prea tanar sa aiba parte de harul lui Dumnezeu in inima lui."

"Dragi copii, as vrea ca toti sa fiti copii ai rugaciunii. Copii care sa-I spuneti Domnului toate nevoile voastre si carora sa nu le fie teama sa vorbeasca cu El.

Rugaciunea este cea mai sigura cale de a vorbi cu El si fara rugaciune, sufletele voastre nu vor prospera niciodata.

Nu va ingrijorati daca rugaciunile vi se par sarace si slabe. Lasati-le numai sa vina din inimile voastre si Domnul le va asculta!"