Pregatire pentru revenirea lui Isus, de A.W. Tozer

Nimeni nu stie ziua, nici ceasul. Renumitul predicator si teolog A. W. Tozer afirma ca invatatura biblica clara si demna de incredere referitoare la profetiile despre vremurile din urma este de o importanta capitala -- nu in ultimul rand din cauza ca pe ...

31.00 Lei

Nimeni nu stie ziua, nici ceasul.

Renumitul predicator si teolog A. W. Tozer afirma ca invatatura biblica clara si demna de incredere referitoare la profetiile despre vremurile din urma este de o importanta capitala -- nu in ultimul rand din cauza ca pe vremea lui, ca si in zilele noastre, existau glasuri nedemne de incredere care pretindeau ca stiu cu certitudine cand se va intoarce Domnul. Crestinul nu trebuie sa se concentreze pe preziceri, insista el, ci numai pe persoana lui Cristos.

Aceasta carte publicata acum pentru intaia oara prezinta incomparabila invatatura a lui Tozer pe marginea Apocalipsei. Descoperiti perspectiva lui proaspata si actuala privind scopul profetiei, care in opinia lui este sa ne ia privirea de la prezent si sa ne-o ridice spre vesnicie. Pregatire pentru revenirea lui Isus ne ofera o perspectiva panoramica asupra a ceea ce va urma si analizeaza ce inseamna lucrul acesta pentru noi, pentru Biserica si pentru lume. Nimeni nu stie cand Se va intoarce Domnul, dar siguranta revenirii Sale este Nadejdea noastra Binecuvantata!

A. W. Tozer a inceput sa-L urmeze pe Dumnezeu la varsta de 17 ani, dupa ce a auzit un predicator pe strada in Akron, Ohio, si a ramas pe acest drum toata viata. Teolog autodidact, Tozer a fost si pastor, scriitor si publicist. Cuvintele sale patrunzatoare continua sa fascineze intelectul si sa miste sufletul credinciosului din zilele noastre. A scris peste 40 de carti, "Urmarirea lui Dumnezeu" si "Cunoasterea Celui Preasfant" fiind considerate lucrari devotionale clasice.

 

Cuprins

Introducere: Trairea Nadejdii Binecuvantate

1. Vremea Nadejdii Binecuvantate
2. Nadejdea Binecuvantata si blestemul curiozitatii
3. Nadejdea Binecuvantata defineste clar crestinismul
4. Lumina stralucitoare a Nadejdii Binecuvantate
5. Imperativul divin al Nadejdii Binecuvantate
6. Semnul slavit al Nadejdii Binecuvantate
7. Valul mistic al Nadejdii Binecuvantate
8. Autoritatea Nadejdii Binecuvantate
9. Adevarata nadejde a Nadejdii Binecuvantate
10. Natura din spatele Nadejdii Binecuvantate
11. Sunetul Nadejdii Binecuvantate
12. Triumful Nadejdii Binecuvantate
13. Binecuvantarea vesnica a Nadejdii Binecuvantate
14. Manifestarea Nadejdii Binecuvantate
15. Avertismentul Nadejdii Binecuvantate
16. Carticica Nadejdii Binecuvantate
17. Cetatea Sfanta si Nadejdea Binecuvantata
18. Traiti Nadejdea Binecuvantata in fiecare zi

 

Introducere

Trairea Nadejdii Binecuvantate

Niciun adevar biblic nu a fost mai aproape de inima lui A. W. Tozer ca intoarcerea iminenta a Domnului Isus Hristos. Aceasta atentie indreptata spre Nadejdea noastra Binecuvantata a dictat mare parte din pasiunea sa de a-i incuraja pe credinciosi sa se ridice deasupra vremurilor lor si sa-ti atinteasca privirea asupra lui Isus, Regele nostru care va veni in curand. El arata ca celor care sunt gata pentru venirea Sa nicio calamitate nu le poate clatina siguranta si increderea linistita ca Isus Hristos Se va intoarce.

Pe vremea sa, Tozer nu a fost cunoscut ca invatator in domeniul profetiilor biblice, cu toate ca a dat destul de multa invatatura pe aceasta tema. El a numit profetia biblica "preistorie" si a creat aceasta serie de mesaje pe tema Apocalipsei pentru a-l starni pe fiecare credincios in parte sa se pregateasca si sa ramana pregatit in aceasta vreme premergatoare intoarcerii Domnului. Nadejdea Binecuvantata a fost tinta cautarilor lui Tozer si motivul pentru care a trait.

Tozer considera ca un motiv important pentru urmarirea profetiilor in ziua de azi sunt abuzurile facute de-a lungul timpului. Aproape fiecare generatie a avut parte de oameni cu lozinca "sfarsitul e aproape," care au pretins ca stiu ziua si ceasul intoarcerii Domnului nostru, in pofida invataturii clare a Bibliei ca "despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni" (Mt. 24:36).

Imi face impresia ca anumiti predicatori care cauta sa apara pe prima pagina a ziarelor spera ca Hristos le va da libertate de actiune sau macar timp suficient pentru a scrie o carte si a deveni cunoscuti drept cei care au prezis cu precizie intoarcerea Domnului. Din fericire, Domnul nostru nu acorda atentie unor asemenea absurditati.

Tozer arata fara ocolisuri diferenta dintre misticul evanghelic si rationalistul evanghelic atunci cand vine vorba de cartea Apocalipsa. Aici unii vor face o pauza si se vor intreba din care categorie fac parte. Tozer explica: "Misticul evanghelic, ca Ioan, sta in prezenta Dumnezeului coplesitor, striga «sfant, sfant, sfant» si cade la picioarele Lui, ca mort. Insa rationalistul evanghelic pune totul cap la cap si spune: «Putem intelege, stim cum stau lucrurile,» iar apoi scrie o carte interminabila pe aceasta tema, explicand exact ce si cum."

Dupa cum poate stiti, Tozer s-a aliniat cu misticul evanghelic. Asa a abordat el profetia biblica -- nu pentru a o explica cuvant cu cuvant, ci mai degraba pentru a se axa pe Domnul Isus Hristos care va veni din nou. Ea este, la urma urmelor, revelatia sau descoperirea lui Isus Hristos.

Cred ca in aceasta carte se pune un accent semnificativ pe faptul ca, indiferent ce convingeri ati avea despre momentul venirii Domnului, nu ar trebui sa faceti din parerea voastra despre profetia biblica testul cu turnesol pentru partasia credinciosilor. Putem fi de alta parere fara a fi dezagreabili. Putem avea pareri diferite fara a distruge partasia dintre noi. Acesta e complotul vrajmasului: sa-i faca pe oamenii lui Dumnezeu sa se certe in legatura cu feliuta lor de profetie biblica si sa nu vada ca face parte din placinta.

In loc sa constituie marele punct de dezbinare, profetia biblica ar trebui sa ne uneasca pe toti in jurul Domnului nostru inviat si slavit, care va veni in curand. Indiferent din ce unghi priviti lucrurile, centrul atentiei voastre este Isus Hristos. Asa ca haideti sa nu ne certam pentru maneca dreapta a mantiei lui Hristos in contrast cu maneca stanga. Avem nevoie de ambele maneci pentru o mantie si avem nevoie de intreaga profetie biblica pentru a indrepta atentia asupra persoanei Domnului Isus Hristos.

Mesajul lui Tozer nu ofera speculatii, ci speranta. In ziua de azi trebuie sa ne ridicam privirea, "pentru ca izbavirea voastra se apropie" (Luca 21:28). Timpul aproape ca s-a scurs, dar pana va veni El trebuie sa fim ocupati. Nu trebuie sa ne ocupam timpul incercand sa aflam cu exactitate ziua sau ceasul, ci sa traim zi de zi stiind ca El ar putea veni in orice clipa, continuand in acelasi timp sa facem lucrarea pe care ne-a dat-o de facut.

Cand Tozer si-a inceput lucrarea de slujire, era un evanghelist infocat. ީnea adunari de evanghelizare in biserici, tabere si oriunde putea gasi ascultatori, iar asta insemna uneori la colt de strada. Odata cu inaintarea in varsta, accentul sau s-a schimbat, trecand la viata crestina mai profunda. Cu toate ca a tinut aceste predici in ultimii doi-trei ani ai vietii, ele au inca un puternic element evanghelistic in ele. Indiferent cu ce incepe, indiferent despre ce vorbeste, intotdeauna il face pe om sa chibzuiasca la urmatoarele: Ce vei face cu Isus Hristos in clipa de fata? Si Esti gata pentru venirea Lui?

Cel mai bun dar pe care l-ar putea primi Tozer prin cartea de fata este ca ea sa creeze in inima voastra o pasiune coplesitoare pentru Domnul Isus Hristos, Nadejdea noastra Binecuvantata.
"Vino, Doamne Isuse!" (Apoc. 22:20)

-- Reverend James L. Snyder