Privind tinta la Isus, de Isaac Ambrose

Printre toate indatoririle pe care le-am mentionat in scrierile anterioare, am omis una pe care acum o privesc ca fiind de capetenie si mult mai aleasa decat toate celelalte. Aceasta este indatorirea pe care eu o numesc a privi tinta la Isus si,...

75.00 Lei

Printre toate indatoririle pe care le-am mentionat in scrierile anterioare, am omis una pe care acum o privesc ca fiind de capetenie si mult mai aleasa decat toate celelalte. Aceasta este indatorirea pe care eu o numesc a privi tinta la Isus si, daca trebuie sa va destainui momentul in care am inceput sa o practic, atunci o voi face cu sinceritate si claritate, in simplitatea Evangheliei.

Actul de a privi tinta la Isus presupune actul de a cunoaste, de a tanji, de a nadajdui, de a crede, de a iubi si, de asemenea, de a te bucura. Atunci, cum as fi putut eu sa nu fiu umplut de o bucurie negraita si glorioasa in timp ce studiam, scriam si, mai ales, si timp ce imi antrenam sufletul in exercitiul acestui fel de a privi? Daca exista pe pamant vreo indatorire asemanatoare indatoriirii sfintilor din cer, indraznesc sa spun ca aceasta este. In scrisoarea sa „Hristos murind si atragand pacatosii la Sine”, domnul Rutherford a scris astfel: „A trai in Hristos si bazat pe Hristos, vazandu-L, bucurandu-ne de El, imbratisandu-L, iubindu-L, rezemandu-ne pe El este acel apogeu al studiului divinitatii si teologia viziunii beatifice. In imediata apropiere a scaunului de domnie este o adunare generala a teologilor iluminati care Il studiaza, vorbesc despre El, Il predica si Il lauda pe Hristos zi si noapte. Oh, ce raze, ce radieri, ce tasniri de satisfactie intelectuala vin din a privi la El, a ne bucura de El si a trai in el, si ce pasiune de a iubi vine din Acel chip, din acea infatisare dumnezeiasca a Domnului Dumnezeului Atotputernic si a Mielului care este in mijlocul lor! Si, oh! Imbratisandu-L, iubindu-L si minunandu-ne de El, ce reflexii si ce prelungiri ale viziunii intelectuale se intorc inapoi la El, intr-un cerc de slava!”

Acum, daca aceasta este indatorirea sfintilor, care sunt desavarsiti in slava, oare sa nu ii imitam noi si sa nu simtim si noi o parte din cer urmandu-le exemplul in timp ce, la randul nostru, privim tinta la Isus? Scriu ceea ce am simtit intr-o anumita masura si ceea ce sper sa mai simt inca mult. De aceea, oricine ai fi tu, cel care citesti, te implor, vino, incalzeste-ti inima la acest foc binecuvantat! Oh! Vino „si miroase mirodeniile scumpe ale lui Isus Hristos!” Oh! Vino „si cu asa drag stai la umbra Lui!” Oh! Daca toti oamenii (in special aceia in ale caror maini va ajunge aceasta carte) s-ar napusti numaidecat asupra practicarii acestei arte evanghelice de a „privi tinta la Isus”!

 

NUMAR PAGINI: 1008

FORMAT: 15,2 x 23,4 cm

TIP COPERTA: Cartonata

LIMBA: Romana

ANUL APARITIEI: 2010