Provocarea dragostei, de Stephen si Alex Kendrick

Dragostea neconditionata e promisa cu inflacarare la nunta, dar numai arareori e practicata in viata de zi cu zi. Drept urmare, sperantele romantice pe care cei doi si le fac sunt adesea inlocuite de dezamagire in ce priveste viata de casnicie. Dar lucrur...

37.00 Lei

Dragostea neconditionata e promisa cu inflacarare la nunta, dar numai arareori e practicata in viata de zi cu zi. Drept urmare, sperantele romantice pe care cei doi si le fac sunt adesea inlocuite de dezamagire in ce priveste viata de casnicie. Dar lucrurile se pot schimba. "Provocarea dragostei" este o calatorie de 40 de zile care se adreseaza sotilor si sotiilor cu scopul ca acestia sa inteleaga si sa puna in practica dragostea neconditionata. Indiferent daca viata ta de casnicie atarna de un fir de ata sau daca e sanatoasa si puternica, "Provocarea dragostei" este un parcurs pe care ai nevoie sa il faci. E timpul sa afli care sunt caile pentru a ajunge sa te poti bucura de o intimitate adevarata cu partenerul de viata si cum poti avea o casnicie implinita. Accepta provocarea!

"Dragostea acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." -- 1 Corinteni 13:7-8

Priveste urmatoarele randuri ca pe un avertisment. Calatoria de patruzeci de zile pe care urmeaza sa o facem impreuna nu poate fi tratata cu superficialitate.
Este un drum cu multe provocari si pe alocuri dificil, dar care poate sa-ti aduca implinire deplina. Pentru a-ti asuma aceasta provocare, trebuie sa fii bine determinat si de neclintit in decizia ta.
Menirea acestei calatorii nu este una de proba, de aceea nu poate fi facuta in fuga, iar cei care renunta inainte de sfarsitul ei vor rata cele mai mari beneficii. Dedicandu-te pe rand fiecareia din cele patruzeci de zile, vei fi uimit de rezultatele ce-ti vor putea schimba viata si casnicia.
Consider-o ca pe o provocare din partea celor care au trecut pe aici inaintea ta.

Scriptura spune ca Dumnezeu a planuit si a creat casatoria ca pe un lucru bun. Este un dar frumos si pretios. Scopul pentru care a faurit El casatoria este de a ne ajuta sa ne eliberam de singuratate, sa ne crestem eficacitatea, sa intemeiem familii, sa crestem copii, sa ne bucuram de viata si, prin ea, sa ne binecuvanteze cu intimitate relationala. Dar, mai presus de toate acestea, casatoria ne descopera nevoia de maturizare, confruntandu-ne cu propriile probleme si egocentrismul, avand alaturi de noi partenerul de viata. Daca suntem dispusi sa invatam, vom deprinde cel mai important lucru intr-o casatorie--sa iubim. Aceasta unire stransa ne ofera cadrul in care putem invata cum sa iubim neconditionat o persoana imperfecta. Este minunat. Este dificil. Este o provocare ce ne poate schimba viata.

Avem in fata noastra o carte despre dragoste. O carte despre ce inseamna a invata si a indrazni sa traiesti o viata plina de relatii iubitoare. si avem in fata o calatorie care incepe cu persoana care-ti este cea mai apropiata: sotul sau sotia ta. Dumnezeu sa te binecuvanteze la inceputul acestei aventuri.

Dar sa nu uiti un lucru: vei avea nevoie de curaj. Daca accepti provocarea, este imperios necesar sa intelegi ca in loc sa-ti urmezi inima, trebuie sa alegi sa o conduci. Lumea te indeamna sa-ti urmezi inima, dar daca nu o conduci tu, atunci altcineva sau altceva va prelua controlul. Biblia spune ca "inima este nespus de inselatoare si deznadajduit de rea"" (Ieremia 17:9), si ca intotdeauna se va lasa influentata de ceea ce o face sa se simta bine pe moment.

Te provocam sa gandesti diferit--alegand in schimb sa-ti conduci inima inspre ceea ce este mai bine pe termen lung. Aceasta este cheia relatiilor durabile si implinitoare.


Voiajul "Provocarea dragostei" nu este un proces prin care sa incerci sa-ti schimbi partenerul de viata in persoana care vrei tu sa fie. Fara indoiala ai descoperit deja ca eforturile de a-ti schimba sotul sau sotia sfarsesc in esec si frustrare. Mai degraba, aceasta este o calatorie in care explorezi si demonstrezi dragostea autentica, chiar si atunci cand dorinta ti-a secat si motivatia iti este slaba. Adevarul este ca dragostea e o decizie, nu un simplu sentiment. Dragostea este altruista, jertfitoare si transformatoare. si cand o manifesti cu adevarat, asa cum se cuvine, relatia ta are mai multe sanse de a se schimba in bine.
Fiecare zi a calatoriei va contine trei elemente foarte importante: Mai intai va fi discutata o trasatura unica a dragostei. Citeste cu atentie fiecare aspect al ei si fii deschis la o noua perspectiva asupra a ceea ce inseamna sa iubesti cu adevarat pe cineva.
Apoi ti se vor lansa cateva provocari specifice pe care sa le indeplinesti fata de partenerul tau. Unele vor fi usoare, iar altele foarte solicitante. Dar ia-le pe fiecare la modul serios, fii destul de curajos si creativ pentru a incerca. Nu te descuraja daca anumite circumstante iti ridica piedici in implinirea vreunei provocari. Revino-ti cat poti de repede si continua calatoria.
La finalul fiecarei zile, vei avea un spatiu de jurnal in care sa notezi ce anume ai invatat, ce ai realizat si in ce fel a reactionat partenerul tau. Este important sa profiti de acest spatiu pentru a urmari prefacerile tale si ale partenerului tau pe parcursul acestei calatorii. Notitele vor inregistra progresul tau, si pe viitor acestea ar trebui sa devina de nepretuit pentru tine.

Tine minte, responsabilitatea ta este sa-ti protejezi si sa-ti calauzesti inima. Nu renunta si nu te descuraja. Hotaraste-te sa-ti conduci inima si sa mergi pana la capat. Sa inveti ce inseamna adevarata dragoste este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei face vreodata.

"Acum dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea." -- 1 Corinteni 13:13

Dupa acelasi scenariu care a ispirat scrierea acestei carti a aparut la Editura KERIGMA si romanul INCERCAREA FOCULUI (in limba engleza: FIREPROOF ::: FIREPROOF -- un film crestin de mare succes).