Redescopera mirarea, de Ravi Racharias

Adanc in inima noastra exista dorinta de a retrai mirarea copilariei, de a ne minuna in fata tainelor lui Dumnezeu si in fata creatiei Sale asemenea unor copii. Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea de a ne mira ne este inabusita de agitatia vietii...

25.00 Lei

Adanc in inima noastra exista dorinta de a retrai mirarea copilariei, de a ne minuna in fata tainelor lui Dumnezeu si in fata creatiei Sale asemenea unor copii. Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea de a ne mira ne este inabusita de agitatia vietii si de tot felul de ambitii, si asa am ajuns sa gasim o diversitate de explicatii rationale pentru orice lucru care inainte ne starnea uimirea. Dar oare putem lasa ca inimile noastre sa asculte de glasul ratiunii ce ne sopteste ca toate sunt simple fantezii?

In "Redescopera mirarea", Ravi Zacharias ne spune ca implinirea suprema a inimii noastre poate fi obtinuta doar atunci cand redescoperim si cultivam sentimentul mirarii, care este un dar din partea lui Dumnezeu. In tonalitati profunde si uneori poetice, Zacharias ne dovedeste ca putem sa recuperam sentimentul pierdut al mirarii copilaresti. Varsta maturitatii ne poate oferi sansa de a ne bucura din plin de aceasta minunata capacitate, daca ne predam lui Dumnezeu intr-o inchinare inspirata de veneratie. Nu conteaza cat de obositi sau de cinici am devenit, nu e prea tarziu sa lasam ca mintea sa imbratiteze dorinta cea mai adanca a inimilor noastre si sa traim o viata implinita, asa cum a intentionat-o Dumnezeu pentru noi.

 

In cartea aceasta deosebit de miscatoare, Ravi Zacharias - cel mai mare apologet al timpului nostru - stabileste diagnosticul si ofera tratamentul potrivit oricui se simte deziluzionat de viata. Suntem deziluzionati, precizeaza el, fiindca am pierdut sentimentul mirarii; dar pentru problema aceasta exista un leac. Recomand cartea lui Ravi Zacharias din toata inima, atat celor ce sunt crestini cat si acelora care mai cauta inca adevarul.

-- CHARLES W. COLSON, Prison Fellowship Ministries, Washington D.C.

 

Ravi Zacharias vorbeste cu regularitate in universitati - cele mai notabile dintre ele fiind, desigur, Harvard, Princeton si Cambridge. Dr. Zaeharias este un bun cunoscator al religiilor comparate, al sectelor si al filozofiei. A scris mai multe carti de mare succes, intre care mentionam "Poate omul sa traiasca fara Dumnezeu?", "Strigatele inimii" si "Izbaveste-ne de rau". E de asemenea presedintele organizatiei Ravi Zacharias International Ministries, cu sediul in Atlanta, Georgia, si are o emisiune radiofonica proprie, intitulata Let My People Think. Impreuna cu sotia sa, Margie, au trei copii: Sarah, Naomi si Nathan.

 

CUPRINS

Multumiri
Introducere
1. Pierdem, dar ce anume?
2. Regulile jocului
3. Cautari inflacarate, directie gresita
4. Dezvaluirea mirarii
5. Desavarirea miracolului
6. Inainte spre trecut
Note