Navigheaza, nu te lasa purtat de vant!
Descopar ca cel mai maret lucru din lumea aceasta nu este atat de mult unde stam, ci in ce directie ne indreptam. Pentru a ajunge in portul cerului, uneori trebuie sa navigam in sensul in care bate vantul, alteori impotriva lui, dar navigam si nu ne lasam purtati de vant, nici nu traim ancorati. (Oliver Wendell Holmes)
Obligatia noastra cea mai presanta de astazi este sa facem tot ce ne sta in putere ca sa obtinem o trezire care va rezulta intr-o biserica reformata, revitalizata si purificata. Este mult mai important sa avem crestini mai buni decat sa avem mai multi crestini.
Este regretabil faptul ca actualul crestinism pare sa ofere doar doua alegeri: o orthodoxie monotona si palida sau un liberalism care, in efortul sau de a scapa de sufocare, a sarit peste bord si s-a inecat in vartejul necredintei.
Pentru a ne feri de implicatiile personale ale purtarii crucii, am devenit experti in a gasi sau a crea proiecte religioase care sa ne calmeze constiinta si sa faca in asa fel incat lucrurile sa para bune. Printre acestea pot fi numite evanghelismul si misiunile straine.
Adevaratul urmas al lui Hristos nu va intreba: "Daca imbratisez acest adevar, ce ma va costa?" Ci mai degraba, va spune: "Acesta este adevarul; Dumnezeu sa ma ajute sa umblu in el, indiferent ce inseamna asta!"
Este mult mai important sa gandim ganduri evlavioase si sa voim sa facem voia lui Dumnezeu decat sa ne simtim "spirituali". Sentimentele religioase pot varia si variaza atat de mult de la o persoana la alta, sau chiar in aceeasi persoana pot varia atat de mult de la o clipa la alta, incat nu este niciodata sigur sa te increzi in ele. Haideti ca printr-un act hotarat de credinta sa ne fixam gandurile asupra lucrurilor de sus si Dumnezeu va avea grija de restul.
Inima care a simtit greutatea propriului pacat si, impreuna cu aceasta, a vazut puritatea de temut a Dumnezeului Prea Inalt nu va crede niciodata ca mesajul iertarii fara transformare este un mesaj de veste buna. A ierta trecutul unui om fara a-i transforma prezentul inseamna sa violezi sinceritatea morala a propriei sale inimi. La un asemenea de lucru, Dumnezeu nu va lua parte!
Acele institutii social-religioase, cu care suntem cu totii prea familiarizati, unde inchinarea este o forma, predica un eseu, iar rugaciunea o adresare jenanta catre cineva care nu e acolo, cu siguranta ca nu se califica drept biserici in termenii biblici cu care suntem obisnuiti.
Elementele unei adevarate biserici sunt putine si usor de avut. Acestea sunt: un grup de credinciosi, DOMNUL, Duhul si Cuvantul Dumnezeului cel Viu. Fie ca DOMNUL sa primeasca inchinarea, Duhul sa fie ascultat, Cuvantul expus si urmat ca fiind singura regula pentru credinta si comportament, si puterea lui Dumnezeu va incepe sa se manifeste asa cum s-a intamplat in cazul lui Samson in tabara lui Dan.
Dumnezeu a pus eternitatea in inimile noastre, iar noi am ales timpul in schimbul ei. El incearca sa ne trezeasca interesul pentru un maine glorios, iar noi ne multumim cu un astazi lipsit de glorie. Noi suntem afundati in interese locale si am pierdut din vedere scopurile eterne. Improvizam si umblam de colo-colo, sperand sa avem parte de cer la sfarsit, dar nu aratam nicio dorinta de a ajunge acolo, fiind corecti in doctrina, dar obositi de rugaciune si plictisiti de Dumnezeu.
Distragerile trebuie biruite, altfel ele ne vor birui pe noi. Asa ca haideti sa cultivam simplitatea; haideti sa dorim mai putine lucruri; haideti sa umblam in Duhul; haideti sa ne umplem mintile cu Cuvantul lui Dumnezeu si inimile cu lauda. In felul acesta, putem trai in pace chiar si intr-o lume atat de agitata ca aceasta. "Va las pacea Mea, va dau pacea Mea."
Aceasta este epoca laodiceenilor. Marea zeita Numere primeste inchinare cu o devotiune arzatoare si toate lucrurile religioase sunt aduse inaintea ei pentru a fi examinate. Vechiul ei Testament este raportul financiar, iar Noul ei Testament este registrul de membri. La acestea face ea apel ca fiind niste judecatori ai tuturor problemelor, ca fiind testul cresterii spirituale si dovada succesului sau esecului a fiecarei stradanii crestine.
CUPRINS
1. Ridicarea panzelor
2. Puterea tacerii
3. Cel mai puternic aliat al adevarului
4. Suntem dedicati intregului mesaj
5. "Cred in comuniunea sfintilor"
6. Trebuie sa testam duhurile
7. Orientati spre ambele directii
8. Ce folos avem din rugaciune?
9. Adevaratul sfant este diferit
10.Credinta se bazeaza pe caracterul lui Dumnezeu
11.Mantuirea umbla pe pamant
12.Dragostea lui Dumnezeu si a noastra
13.DOMNUL da cunostinta
14.Indemnul de a impartasi
15.Dedicare fata de ce?
16.Formarea unui om
17.Avem nevoie de ganditori sfintiti - I
18.Avem nevoie de ganditori sfintiti - II
19.Adevarul este o mare comoara
20.Binecuvantarea unei inimi de neclintit
21.Cum calauzeste DOMNUL
22.Trebuie sa ne ocupam cu Dumnezeu
23.Trebuie sa depindem de Duhul Sfant
24.Paziti-va de profetii linistitori
25.Hristos este tot ceea ce avem nevoie
26.Avem nevoie sa ne inaltam perspectiva
27.Suveranitatea adevarului - I
28.Suveranitatea adevarului - II
29.Cum ramane cu etica lui Isus
30.Ne-am pierdut drumul
31.Cinci tipuri de cautatori
32.Controversa poate avea foloasele ei sfinte
33.Adevarata motivatie a conduitei crestine
34.Credinta este indispensabila
35.Patul lui Procust
36.Importanta starii devotionale
37.Crestine! Nu iubi lumea!
38.Substitute ale uceniciei
39.Semnele alesilor lui Dumnezeu
40.Pierderea conceptului de adunare din crestinism
41.Ce a stabilit nasterea lui Hristos?
42.Calitate versus cantitate, in religie
43.Folosirea onesta a cuvintelor religioase
44.Atitudinea corecta fata de liderii nostri spirituali
45.Folosirea adecvata a Bibliei
46.Adaptat: Dar la ce?
Nr. pagini: 140
Dimensiune: 14. 7 x 20. 7 cm
Coperta: flexibila