Rivalii lui Dumnezeu

Care este, in suveranitatea lui Dumnezeu, rolul existentei mai multor religii in lume? Oare a fost intelept ca Dumnezeul biblic sa permita existenta altor religii in lume? Folosesc acestea la ceva anume? Gerald R. McDermott studiaza doctrina Vechiului si...

37.90 Lei

Care este, in suveranitatea lui Dumnezeu, rolul existentei mai multor religii in lume? Oare a fost intelept ca Dumnezeul biblic sa permita existenta altor religii in lume? Folosesc acestea la ceva anume?

Gerald R. McDermott studiaza doctrina Vechiului si a Noului Testament si analizeaza cercetarile unora dintre cei mai importanti teologi ai Bisericii primare, propunand astfel un raspuns la aceasta intrebare pe cat de incitanta, pe atat de complicata. La sfarsitul lucrarii, McDermott prezinta informatii pretioase privitoare la conflictul existent intre religiile lumii si ofera astfel un raspuns pertinent, dintr-o perspectiva crestina.

 

„In Rivalii lui Dumnezeu, Gerry McDermott continua cercetarea fascinanta asupra teologiei religiilor in stilul sau caracteristic: eruditie fara parada a culturii, un curaj echilibrat de intelepciune, ramanand astfel loial traditiei, dar extinzand tot mai mult limitele cercetarii. Iata o carte importanta care va schimba paradigmele discutiilor teologice.”
JOHN G. STACKHOUSE JR., Sangwoo Youtong Chee, profesor de teologie si cultura la Regent College, Vancouver, Canada


„Prin Rivalii lui Dumnezeu, Gerald McDermott aduce o contributie substantiala la teologia crestina a religiilor. Referirile sale la modul in care este folosita in patristica expresia „domnii si stapaniri” din Noul Testament reprezinta o recuperare exemplara a traditiei noastre, care dezbatein acelasi timp un subiect contemporan. Rezultatul este o propunere pentru o apologie a primatului lui Cristos, facuta cu dragoste si sensibilitate. Recomand cu caldura aceasta carte tuturor studentilor, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.”
GEORGE SUMNER, rector la Wycliffe College, Toronto, Canada

Pagini: 200 pagini
Format 16 x 23 cm
Data publicarii: NU
Autor: Gerald R. McDermott
Editura: NU
Limba: română

Te-ar mai putea interesa...