Rugaciunea

"Adevarul este ca fiecare dintre noi se apropie de rugaciune animat de o intreaga amestecatura de motive si stari sufletesti -- altruiste si egoiste, induratoare si rauvoitoare, iubitoare si resentimentare. De fapt, in viata aceasta noi niciodata nu putem...

51.90 Lei

"Adevarul este ca fiecare dintre noi se apropie de rugaciune animat de o intreaga amestecatura de motive si stari sufletesti -- altruiste si egoiste, induratoare si rauvoitoare, iubitoare si resentimentare. De fapt, in viata aceasta noi niciodata nu putem deosebi limpede binele de rau, ceea ce e curat de ceea ce e necurat. Insa am ajuns sa inteleg un lucru, si anume ca Dumnezeu este indeajuns de mare incat sa ne primeasca pe toti, cu toata amestecatura asta a noastra, si pentru aceasta nu trebuie sa fim straluciti, sau curati, sau plini de credinta, sau oricum altcumva. Aceasta inseamna har, si prin har nu doar suntem mantuiti, ci si traim prin el. S i ne si rugam prin el."

-- RICHARD FOSTER, citat din "Rugaciunea"

 

Considerata cea mai buna lucrare scrisa in epoca moderna pe tema rugaciunii crestine, aceasta carte ce ne poate schimba viata exploreaza cele trei "miscari" spirituale ale rugaciunii, oferind un abecedar sensibil, cald si captivant care ne ajuta sa intelegem, sa experimentam si sa exersam multele forme de rugaciune. Foster defineste procesul rugaciunii, corecteaza cele mai comune conceptii gresite despre rugaciune si ne arata calea catre rugaciunea de contemplatie, de vindecare, de binecuvantare, de iertare, de odihna si multe altele.

Intoarcerea catre rugaciune se aseamana cu intoarcerea acasa, spune Foster. "Nimic nu-ti da un mai puternic sentiment de bine, sentimentul ca asta am fost creati sa fim si sa facem. In acelasi timp insa ne confruntam cu mari taine. Cine oare nu s-a luptat cu enigma rugaciunii fara raspuns? Cine nu s-a mirat cum de o persoana finita poate sta in comuniune cu Creatorul infinit al universului? Cine nu s-a intrebat daca nu cumva rugaciunea este, la urma urmei, doar manipulare psihologica, nimic mai mult? Facem, desigur, tot ce ne sta in putinta pentru a raspunde acestor intrebari dificile. Insa cand am spus tot ce era de spus, cand am facut tot ce s-a putut face, parca tainele acestea raman pe mai departe fara raspuns. In astfel de momente, trebuie sa invatam cum sa acceptam aceste taine si sa ramanem linistiti in prezenta lor."

Acest ghid accesibil, bogat si demn de incredere ne arata cum diferitele forme ale rugaciunii ne pot indrepta spre inlauntru, inspre transformarea personala, in sus catre intimitate cu Dumnezeu, si in afara, pentru a-i sluji pe cei de langa noi.

"Rugaciunea: Aflarea adevaratului camin al inimii" a castigat numeroase premii, inclusiv titlul Cartea anului oferit de Christianity Today, si medalia de aur oferita de Evangelical Christian Publishers Association.

Richard Foster este autorul catorva carti devenite bestselleruri, inclusiv "Disciplinele spirituale" si "Streams of Living Water". Este fondator al Renovare, o miscare intrabisericeasca dedicata reinnoirii Bisericii sub toate expresiile sale, si editor general al "The Renovare Spiritual Formation Bible".

O LUCRARE CLASICA DESPRE RUGACIUNE
-- BESTSELLER --

 

"Vreme de multi ani, «Rugaciunea» lui Richard Foster a fost o binevenita scanteiere de lumina ce a scos din bezna intunecatele perceptii gresite si acele tenebroase conceptii eronate ce abunda in cultura noastra si care dau peste cap incercarile de a se ruga ale atat de multor oameni. O invatatura de prim rang asupra unui subiect de prim rang."

-- Eugene H. Peterson, autorul versiunii The Message a Bibliei

 

"Richard Foster distileaza ceea ce sfintii au aflat despre rugaciune de-a lungul vremurilor si ofera invatatura aceasta unor oameni ca tine si ca mine, a caror viata de rugaciune este adesea superficiala si seaca. Cartea aceasta ma ajuta enorm in lupta pe care o duc pentru dobandirea vitalitatii si a profunzimii spirituale."

-- Tony Campolo, autorul cartii "Carpe Diem"

 

"Nu pot sa nu marturisesc impactul pe care aceasta lucrare clasica l-a avut asupra vietii mele. Cartea lui Richard Foster este nepretuita."

-- Brennan Manning, autorul cartii "The Importance of Being Foolish"

 

"Richard Foster ne arata calea prin care putem ajunge sa practicam rugaciunea la un nivel profund al inimii -- nu doar ca manifestare a emotiilor si sentimentelor, ci si ca punct focal in care duhul omului este transformat si intra intr-o puternica uniune cu Dumnezeu. Aceasta carte iti poate schimba viata!"

-- Luci Shaw, autoarea cartii "God in the Dark"

 

"Aceasta minunata carte despre rugaciune nu poate veni decat din partea unui om pe care Dumnezeu l-a facut puternic prin rugaciune. Este un dar de mare pret. Ea m-a invatat si m-a incurajat sa accept invitatia pe care Dumnezeu mi-a adresat-o si mie de a umbla alaturi de El pe calea rugaciunii."

-- Lewis B. Smedes, autorul cartii "Forgive & Forget"

 

"Aceasta carte este un dar cum rareori primesti -- plina de intelepciune straveche, accesibila cititorilor contemporani si practica, in cel mai bun sens al cuvantului. Pentru multi cititori (inclusiv pentru mine) ea este atat un ghid spre rugaciune, cat si un raspuns la rugaciuni."

-- John Ortberg, autorul cartii "Daca vrei sa umbli pe apa, trebuie sa cobori din barca"

 

Castigatoare a distinctiei Cartea anului oferita de Christianity Today si a medaliei de aur oferita de Evangelical Christian Publishers Association

Pagini: 330 pagini
Format 14, 5 x 20, 5 cm
Data publicarii: NU
Autor: Richard Foster
Editura: NU
Limba: română