Salvati din Kabul, de Eberhard Muehlan si Echipa Shelter Now

In august 2001, opt voluntari straini au fost prinsi in decursul a trei zile, de catre talibanii radicali din Afganistan. Sub acuzatia ca au facut prozelitism in tarile musulmane fundamentaliste, cei opt barbati si femei din organizatia internationala She...

30.00 Lei

stoc epuizat

In august 2001, opt voluntari straini au fost prinsi in decursul a trei zile, de catre talibanii radicali din Afganistan. Sub acuzatia ca au facut prozelitism in tarile musulmane fundamentaliste, cei opt barbati si femei din organizatia internationala Shelter Now - patru germani, doi australieni si doi americani - si-au petrecut urmatoarele 103 zile in inchisori, in niste conditii inumane, fara sa stie daca vor fi eliberati sau condamnati la moarte.

Dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie, au devenit pioni intr-un joc politic extrem de periculos. Prin ei, talibanii au inceput in sfarsit sa cada in Kabul, voluntarii au fost rapiti de talibani si dusi, intr-o calatorie de cosmar, catre temuta fortareata din sudul tarii, Kandahar.

Insisi voluntarii sunt cei care povestesc despre agonia, rugaciunile disperate, sperantele, panica din timpul raidurilor aeriene si in sfarsit, suspansul salvarii lor in miezul noptii de catre Fortele Speciale SUA.

Aceasta carte ne descopera lumea intunecata a talibanilor: jocurile la nivelul mintii, interogarile istovitoare, ororile indurate in captivitate. IN acelasi timp scoate in evidenta taria spiritului uman asa cum o descopera ei insisi atat voluntarii cat si ceilalti prizonieri afgani, precum si credinta neclintita, curajul si speranta vie a acestora.

Eberhard Muehlan este pedagog si lider al unei organizatii pentru familii din Germania. Este autorul unui numar de douazeci de carti, incluzand Manualul familiei (Highland Books).

SHELTER NOW este o organizatie de ajutorare internationala infiintata in 1983, cu sediul in Germania. Aceasta isi desfasoara activitatea in Afganistan si Pakistan, unde, in taberele de refugiati, se construiesc case, clinici si scoli. De asemenea, organizatia se ocupa cu scaparea sau repararea sistemelor de irigatie, precum si cu distribuirea zilnica de mancare miilor de refugiati aflati acolo. Din 1998 si pana astazi, aceasta organizatie a avut un rol foarte important in reconstruirea Afganistanului.

Te-ar mai putea interesa...