Scrisori de la un sceptic, de sr. Gregory A. Boyd si Edward k. Boyd

“Corespondenta dintre Greg si tatal sau este o lectura fascinanta. Dar, mai mult decat atat, raspunsurile lui Greg la intrebarile dificile ale tatalui sau despre crestinism sunt cele mai inteligente, mai biblice si mai logice din cate am citit vreod...

36.90 Lei

“Corespondenta dintre Greg si tatal sau este o lectura fascinanta. Dar, mai mult decat atat, raspunsurile lui Greg la intrebarile dificile ale tatalui sau despre crestinism sunt cele mai inteligente, mai biblice si mai logice din cate am citit vreodata […] Un set de raspunsuri satisfacatoare din punct de vedere intellectual la intrebarile capital ale vietii.” – Roger E. Olson, profesor de teologie, Seminarul Teologic George W. Truett, Universitatea Baylor

Greg Boyd isi dorea mult ca tatal sau sa Il cunoasca pe Hristos. Dar ca fost ateu convertit la crestinism, Greg intelegea rezervele lui Ed Boyd. Asa ca i-a lansat tatalui sau o invitatie cu totul speciala: acesta putea sa-i puna orice intrebare despre crestinsim, iar el la randul sau avea sa ii ofere un raspuns bine gandit si documentat. Ceea ce a inceput ca o corespondenta intima intre tata si fiu a devenit o lectura captivanta pentru toti cautatorii de adevar de pretutindeni.

“Scrisori de la un sceptic” prezinta o apologie bine articulate a credintei crestine. Fiecare scrisoare este plina de intrebari inteligente, dintre acelea formulate adesea de necredinciosi sau de cei proaspat intorsi la credinta, carora li se ofera raspunsuri patrunzatoare si practice, abordand problem care ating insasi esenta crestinismului. Cititorii vor descoperi o conversatie emotionanta, care nu numai ca l-a adus pe Ed Boyd la Hristos, ci continua sa influenteze viata a mii de oameni din lumea intreaga.

Dr. Gregory A. Boyd este autorul a saisprezece carti si a numeroase articole academice. A absolvit Scoala Teologica Yale si Seminarul Teologic Princeton cu rezultate deosebite. Greg este fondatorul si pastoral Bisericii Woodland Hills, o biserica evanghelica din St. Paul, Minnesota. Impreuna cu sotia sa, Shelley, au trei copii ajunsi la varsta maturitatii si doi nepoti.

Edward K. Boyd a avut o casnicie fericita cu Jeanne Boyd pentru ultimii douazeci si doi de ani ai vietii sale. A avut sase copii, doisprezece nepoti si unsprezece stranepoti. A fost un barbat de o inteligenta exceptionala, un autodidact care a manifestat un skepticism puternic fata de religie. Dar la varsta de saptezeci si patru de ani si-a predate viata lui Hristos, iar in decembrie 2002 a plecat in vesnicie. In ultimii zece ani ai vietii sale, cea mai mare bucurie a lui a fost sa auda cum Dumnezeu foloseste scrisorile dintre el si fiul sau pentru a schimba viata altor oameni.