Smerenia în viața credinciosului

Învățături despre smerenie de-a lungul unui anÎntr-o societate ca a noastră, unde narcisismul domină contextul moral, smerenia este de cele mai multe ori considerată irelevantă. Sau, mai precis, este pur și simplu ignorată. Din neferi...

35.00 Lei

Învățături despre smerenie de-a lungul unui an

Într-o societate ca a noastră, unde narcisismul domină contextul moral, smerenia este de cele mai multe ori considerată irelevantă. Sau, mai precis, este pur și simplu ignorată. Din nefericire, efectul negativ al neglijării acestei virtuți fundamentale este adânc întipărit pe chipul umanității.

Contrar opiniei populare, Richard Foster susține că smerenia este o virtute de căpătâi în parcursul nostru spre modelarea caracterului și spre transformare spirituală. Din acest motiv, el a decis ca, pe parcursul unui an, să trăiască practicând disciplina smereniei.

Folosindu-se de calendarul Lakota, bazat pe fazele lunii, Foster ne dezvăluie înțelepciunea din vechime prin versete biblice, prin intermediul citatelor din scrierile maeștrilor spirituali și chiar făcând referire la tradiția orală a amerindienilor.

Foster insistă că o perspectivă comprehensivă asupra vieții este posibilă în tot acest talmeș-balmeș al culturii contemporane și că Dumnezeu, la vremea hotărâtă de El și prin metodele alese de El, ne va conduce spre „libertate, bucurie și sfântă veselie”.

Pagini: 198 pagini
Format 13.5 x 20. 5 cm
Data publicarii: 2024
Autor: Richard Foster
Editura: NU
Limba: română

Te-ar mai putea interesa...