Speranta pentru Europa, de Jeff Fountain

Uniunea Europeana se afla astazi intr-o etapa cruciala a dezvoltarii sale: masiva expansiune geografica, reconsiderarea mandatului si a sarcinilor, noi acorduri pe cale de a fi elaborate, la care se adauga discutia despre radacinile civilizatiei europene....

18.50 Lei

stoc epuizat

Uniunea Europeana se afla astazi intr-o etapa cruciala a dezvoltarii sale: masiva expansiune geografica, reconsiderarea mandatului si a sarcinilor, noi acorduri pe cale de a fi elaborate, la care se adauga discutia despre radacinile civilizatiei europene. In tumultul discutiilor pro si contra legate de recunoasterea impotantei traditiei iudeo-crestine in trecutul Europei, Jeff Fountain isi si ne indreapta atentia dinspre trecut inspre viitorul Europei si ne atentioneaza cu privire la rolul nostru, al crestinilor in acest proces.

--- Andre Rouvoet, Vice Prim-Ministru al Olandei

 

Aceasta este o carte ce contine teme majore, cu aplicatii practice locale. Desi se adreseaza cu predilectie situatiei europene, cartea prezinta reflectii si propune raspunsuri relevante pentru majoritatea tarilor vestice. Am scris din experienta a numeroase contacte in tarile Europei, dar si pe baza vietii de zi cu zi in doua orasele olandeze, Heerde si Epe. Cartea este o incercare de a face legatura intre ideile spirituale si filozofice care au dat nastere Europei, asa cum o stim azi, si schimbarile si dezvoltarea ce se produc zilnic, chiar sub ochii nostri, si care au ecouri in multe alte parti ale lumii. Dar, in primul rand, vreau sa dau motive de speranta pentru viitorul Europei, pentru tarile noastre, pentru satele si orasele noastre. Partea Intai schiteaza provocarile aflate in fata Europei la inceputul unui nou mileniu. Partea a doua raspunde la intrebarea cum putem regasi credinta, speranta si viziunea pentru viitor? Cartea contine, la finalul fiecarui capitol intrebari ce pot fi utilizate pentru discutii.

 

Jeff Fountain locuieste in Heerde, Olanda din 1975. Dupa terminarea studiilor de istorie la Universitatea Auckland, Noua Zeelanda, Jeff a lucrat ca ziarist, si mai tarziu ca secretar pentru IFES in tara natala. El si sotia lui, Romkje, au condus Centrul de Instruire de la Heidebeek al Tineri Pentru Misiune (Youth With a Mission) din 1980 pana in 1993. In 1990, Jeff a devenit director regional al YWAM Europa. Jeff a fost initiator al miscarii Hope For Europe si al congresului HOPE.21 din Budapesta, 2002.

 

Cuprins

Partea întâi: şase întrebări
Cine... îndrăzneşte să prezică?
Unde... este speranţa?
Ce... se întâmplă?
Cum... ieşim de aici?
Când... a apărut Europa?
De ce... păgânism?

Partea a doua: zece imperative
Află... voia lui Dumnezeu pentru Europa!
Respinge... dezinformarea duşmanului!
Adu-ţi aminte... ce a făcut Dumnezeu în trecut!
Recunoaşte... onest păcatele bisericii!
Înfruntă... adevărul despre prezent!
Priveşte... la ce pregăteşte Dumnezeu!
Redescoperă... Evanghelia Împărăţiei!
Asumă-ţi... responsabilităţile şi rolul!
Transplantează... biserica în secolul XXI!
Acţionează sinergic... local, naţional, regional!