Statornic pe cale. Memorii, de Constantin Tudose

In fata mea se afla un om cu parul alb complet. Dar ce chip tanar poate sa aiba! In jurul sau emana o liniste care ti se transmite si tie imediat. Esti incarcat tu insuti in preajma acestei fiinte cu o stare de echilibru pe care altfel, in singuratatea ca...

24.90 Lei

stoc epuizat

In fata mea se afla un om cu parul alb complet. Dar ce chip tanar poate sa aiba! In jurul sau emana o liniste care ti se transmite si tie imediat. Esti incarcat tu insuti in preajma acestei fiinte cu o stare de echilibru pe care altfel, in singuratatea camerei tale, nu o poti trai. Categoric, acest om are o forta interioara care se induce in sufletul celor din imediata sa apropiere.

L-au arestat... dar taria pe care Dumnezeu i-o pusese in suflet nu putea sa fie cu nimic stearsa din adancurile personalitatii sale. Anchetat, purtat prin toate ichisorile de exterminare din Romania: Gherla, Aiud, Colonia Salcia din Balta Brailei, Canalul lui Dej, la Capul Midia, la Poarta Alba dar, asa cum spune, „mana buna a Lui Dumnezeu a fost mereu asupra capului meu. Acolo am descoperit cele mai subtile mijloace de a face cunoscut Cuvantul Lui Dumnezeu. Memorasem inca inainte de arestare aproape toate versetele Bibliei. Cu aceste cuvinte din Scriptura ma intaream pe mine insumi si pe cei mai slabi. Rugaciunile si versetele pe care le recitam pentru invocarea Numelui Lui Dumnezeu m-au ajutat sa ma concentrez si sa cunosc forta de eliberare pe care ti-o da energia de neinvins a Cuvantului Evangheliei”. Incep sa inteleg ca aceasta fiinta reprezinta o parte din suferinta omenirii. Si ca datorita unor astfel de oameni Dumnezeu se mai indura de noi si i se face mila de creatura sa, OMUL. Fratele Tudose a depasit varsta de... 80 de ani. Dar tineretea sa spirituala si vioiciunea fizica sunt un dar de la Dumnezeu pentru cei care nu-si pierd, nici in cea mai grea imprejurare, credinta adevarata. Martirii crestini ai primelor veacuri nu puteau sa aiba alt chip decat asemenea acestui frate de la Dunarea de Jos, unde au rasunat pasii Sfantului Andrei.

Prof. Gheorghe Lupasu, Cartea durerii, In „Reforma evanghelica”, Anul 1, nr. 1

Te-ar mai putea interesa...