Succesul si crestinul, de A.W.Tozer

Ceea ce predic eu, incercand sa starnesc in Biserica lui Isus Hristos, este o redescoperire a frumusetii Mantuitorului, astfel incat sa putem incepe sa-L iubim din nou cu intensitatea dragostei pe care parintii nostri au experimentat-o. As vrea sa vad un...

15.00 Lei

Ceea ce predic eu, incercand sa starnesc in Biserica lui Isus Hristos, este o redescoperire a frumusetii Mantuitorului, astfel incat sa putem incepe sa-L iubim din nou cu intensitatea dragostei pe care parintii nostri au experimentat-o.

As vrea sa vad undeva sau sa redescopar inca o data inainte de a muri slava frumusetii lui Isus pe care au cunoscut-o acei oameni.

"Oh, Dumnezeule, noi nu vrem nimic din tot ce ai, Te vrem pe Tine." Acesta este strigatul unui suflet care merge in sus.

Singurul fel de trezire de care sunt interesat catusi de putin este acel fel de trezire care ii va face pe oameni sa se cutremure cu extaz in prezenta Domnului Isus Hristos.

Aceasta este invatatura cu privire la viata mai profunda -- "sa dai deoparte toate creaturile pe care le-a facut Dumnezeu" si sa incetezi a incerca sa-ti promovezi familia ta. Nu mai incerca sa-ti promovezi afacerea si sa-L folosesti pe Dumnezeu in aceasta. Nu mai incerca sa promovezi orice altceva si sa-L folosesti pe Dumnezeu in acel lucru; da totul la o parte, mai putin pe Dumnezeu. "Caci El nu va lucra in inima ta, daca nu poate fi singur acolo." Scoate orice alt lucru afara.

Sa ne deschidem inimile doar pentru un singur Iubit -- Fiul lui Dumnezeu Insusi -- si sa tinem toate celelalte lucruri la distanta. Toate relatiile noastre -- sot si sotie, tata si fiu, mama si fiica, om de afaceri si partener -- toate acestea sa le avem in afara noastra. Pentru ca in adancul inimilor noastre, sa nu avem decat un singur Iubit. "El nu suporta niciun rival."

Sunt unii care te vor necaji pentru ca nu te poti entuziasma de lucrurile materiale. Un prieten de-al meu chiar s-a enervat pentru ca eu pur si simplu nu ma pot entuziasma si nu imi pot starni interesul pentru lucrurile pamantesti. Nu pot face asta sub nicio forma. Nu pot sa stau deoparte si sa am o atitudine de uimire in fata unui Buick, a unui Cadillac sau la orice altceva. Nu pot. Casele pe care le construiesc ei si despre care se spune ca sunt magnifice -- nu pot fi entuziasmat de ele. Dupa ce ai vazut casa sau cetatea a carei temelii are ca ziditor si mester pe Dumnezeu (Evrei 11:10), nu poti fi entuziasmat de nicio casa construita de vreun om in aceasta lume. Nu poti fi entuziasmat de aceasta.

Orice lucru de care te agati, te inchini inaintea lui pentru ca intervine intre tine si Dumnezeu, fie ca este vorba de avutii, de familie, reputatie, siguranta sau chiar de viata insasi. Isus ne-a invatat ca nu putem sa ne agatam nici macar de viata insasi. Daca am facut din trairea noastra pe pamant ceva la care nu vrem sa renuntam si ne tinem de ea, atunci aceasta ne va sta in cale si ne vom pierde pe noi insine in ea.

Orice comoara exterioara care iti atinge inima este un blestem.

 

Cuprins

> 1. Desavarsirea spirituala definita
> 2. El este un Iubit gelos
> 3. Formula pentru succesul spiritual
> 4. Ciuma, cuvantul terorii
> 5. Viata mai profunda
> 6. Unitatea care aduce trezire
> 7. Cinci reguli pentru o traire sfanta
> 8. Comuniunea sfintilor
> 9. Secretul biruintei

Te-ar mai putea interesa...