Suflet și virtual - vol. 1

Autor: Ligia Seman

Suflet și virtual este un roman complex care tratează subiecte actuale: virtualul, comunicare defectuoasă, singurătatea, dependența de computer, jocuri electronice, site-uri imorale, presiunea anturajului, cum pot afecta negativ teoriile și fil...

45.00 Lei

Suflet și virtual este un roman complex care tratează subiecte actuale: virtualul, comunicare defectuoasă, singurătatea, dependența de computer, jocuri electronice, site-uri imorale, presiunea anturajului, cum pot afecta negativ teoriile și filozofiile greșite despre viață eternitatea oamenilor, crize ale adolescenților și ale celor de vârstă mijlocie, dependența de droguri, prostituție. Este un roman psihologic deoarce sunt prezentate cu minuțiozitate trăirile personajelor în confruntarea cu diferite situații în viață, relații de familie: parteneri de căsătorie, părinți-copii, unde pot duce relațiile defectuoase între aceștia. Citind romanul, persoane de toate vârstele își pot identifica luptele sufletești și pot găsi soluții pentru a ieși din criză, calea spre libertate. Cei care Îl reprezintă cu cinste pe Mântuitorul sunt tocmai aceia a căror viață a fost o ruină în trecut, inima lor arde acum de pasiune pentru smulgerea sufletelor din întuneric. Prin pilda de viață a eroilor cărții, cititorii pot fi sensibilizați pentru Marea Trimitere a lui Hristos căci creștinismul autentic înseamnă a ieși din comoditatea ta, dintre zidurile bisericii. Da, e posibil să salvezi sufletele aflate chiar pe marginea prăpastiei iadului prin iubire perseverentă!

LlGIA SEMAN este o cunoscută scriitoare creștină. Romanele sale, Funiile dragostei, Handicapul conștiintei, Tragedie și triumf, Portrete din cioburi (vol. 1 și 2), s-au bucurat de un real succes în rândul publicului larg, iar cartea de studiu devoțional și psihoterapie feminină, Domnind peste împrejurările vieții, este o provocare la autoanaliză și un pas semnificativ spre vindecarea interioară a multor femei și a numeroaselor cupluri. Ligia și soțul ei, Tibi, vorbesc la conferințe din țară și diaspora, se ocupă de consiliere pentru femei și familii și coordonează conferințele naționale anuale de femei de la Mamaia. De asemenea, conduc Școala Debora ce formează ucenici după modelul biblic. Ligia și Tibi sunt căsătoriți de peste 30 de ani și au două fete, Ruth și Rebeca.

 

Prin romanul de față, Ligia Seman poate fi circumscrisă în galeria scriitorilor creatori de ample fresce sociale ce aduc în prim-plan aspecte de mare gravitate morală, prin intermediul unor personaje emblematice pentru categorii umane extrem de vulnerabile: adolescenți cu probleme de abuz, de respingere din partea părinților, gata de a face concesii anturajului pentru a fi acceptați de acesta, cu un preț incalculabil ulterior, părinți ce se luptă, la rândul lor, cu sechele emoționale nerezolvate din copilărie, sechele ce le grevează dureros relațiile, inclusiv cu cei din propria familie, traficul de persoane, prostituția cu ramificațiile ei numeroase etc.
Realismul scriiturii, implicit al viziunii, nu este unul liniar, nici nu degenerează în scepticism ori ironie, ci se conjugă într-un mod sui-generis cu viziunea creștină despre lume și viață, dar una luminată de cea mai curată teologie biblică. 

— Mariana Dvorszik-editor

Pagini: 674 pagini
Format 14, 5 x 20, 5 cm
Data publicarii: NU
Autor: Ligia Seman
Editura: NU
Limba: română

Te-ar mai putea interesa...