Tot ce merita Dumnezeu, de N.T.Wright

Tot ce merita DumnezeuAdevarata inchinare si chemare a Bisericii   Cum poti face fata sfarsitului unei lumi si inceputului alteia?Cum poti pune un cutremur intr-o eprubeta sau marea intr-o sticla? Cum poti sa traiesti cu gandul infricosator ca urag...

40.00 Lei

Tot ce merita Dumnezeu
Adevarata inchinare si chemare a Bisericii

 

Cum poti face fata sfarsitului unei lumi si inceputului alteia?
Cum poti pune un cutremur intr-o eprubeta sau marea intr-o sticla? Cum poti sa traiesti cu gandul infricosator ca uraganul s-a inomenit, ca focul a devenit carne, ca viata insasi a prins viata si a intrat in lumea noastra? Crestinismul fie inseamna toate acestea, fie nu inseamna nimic.

 

Dupa acest inceput uluitor, N. T. Wright purcede la o cautare a perspectivei corecte asupra lui Dumnezeu, luand in considerare diverse abordari sugerate de viata reala si de Biblie.
Tot ce merita Dumnezeu prezinta inchinarea inaintea lui Dumnezeu, atat din punct de vedere al sensului, cat si al rostului ei. In prima parte a cartii, se celebreaza maretia si dragostea lui Dumnezeu, ca fundament si ratiune a inchinarii, si prezinta modul in care imaginea lui Dumnezeu, reflectata in special in moartea si invierea lui Isus Cristos, ne conduce in adevarata inchinare. Partea a doua abordeaza aspecte ale inchinarii in cadrul bisericii, inchinarea fiind un element inseparabil de slujirea bisericii si fundamental in implinirea menirii sale.
Aceasta carte care inspira si provoaca este scrisa in maniera cea mai directa, chiar apriga, tocmai pentru a ne impinge sa-L vedem pe Dumnezeu asa cum ni S-a revelat.

 

Cuprins

 

Introducere 9
Partea intai: Dumnezeul cel vrednic de lauda

 

1 Inchinarea 15
2 Toate sunt lucrarea lui Dumnezeu 25
3 Dumnezeul pe care-L doresc? 33
4 Dumnezeu la aceeasi scara 43
5 Gloria Domnului 51
6 Chipul dragostei 59
7 Nimic de dezgropat 67

 

Partea a doua: Reflectarea chipului lui Dumnezeu in lume
8 Aminteste-ti! 79
9 A facut doar ce i s-a spus 85
10 Betania 93
11 Cand sunt slab 101
12 Din nou pe drum 111
13 Fratele mai mare 119
14 Adevarul viu 131

 

Despre autor

 


N. T. Wright este unul dintre cei mai proeminenti si influenti teologi. A studiat la Oxford, devenind preot anglican si profesor de Noul Testament si crestinism timpuriu la universitati precum Cambridge, McGill si Oxford. Timp de sapte ani a fost episcop de Durham.
A scris zeci de carti in ultimele patru decenii, construind o opera teologica si pastorala de referinta. Continua sa publice si este adesea invitat in emisiuni televizate ca sustinator al credintei crestine.