Tragedie in Biserica. Lipsa darurilor, de A. W. Tozer

Puteti scrie pe o hartie acest lucru ca fiind un adevar general valabil: Nu conteaza ce face un om, nu conteaza cat de prosper pare sa fie intr-un anumit domeniu, daca Duhul Sfant nu este Vitalizatorul suprem al activitatii lui, atunci totul se va prabusi...

15.00 Lei

Puteti scrie pe o hartie acest lucru ca fiind un adevar general valabil: Nu conteaza ce face un om, nu conteaza cat de prosper pare sa fie intr-un anumit domeniu, daca Duhul Sfant nu este Vitalizatorul suprem al activitatii lui, atunci totul se va prabusi cand va muri. Probabil ca cel mai trist lucru in aceasta privinta este faptul ca acest om poate fi cinstit la moartea sa pentru talentele si abilitatile sale, insa, in acea zi mareata cand Domnul nostru va judeca lucrarea fiecarui om in parte, el va afla adevarul. Tot ceea ce este lucrarea lui proprie, realizata prin talente proprii, nu va fi nimic altceva decat lemn, fan si trestie.
Cei care ma cunosc, probabil nu ma considera un om prea vesel. Dar, slava lui Dumnezeu, cunosc ceva despre adevarata bucurie a Domnului si cred ca ar trebui ca noi sa fim un popor vesel.
Cred cu adevarat ca lumea trista este atrasa de stralucirea spirituala – de adevarata stralucire. Unele biserici ii antreneaza pe usieri sa zambeasca aratandu-si cat mai multi dinti posibil. Insa eu pot sa simt acest fel de manifestare, iar atunci cand sunt salutat de cineva care zambeste pentru ca a fost dresat sa zambeasca, stiu ca dau mana cu inotatoarea unei foci dresate. Cand caldura si bucuria Duhului Sfant sunt prezente intr-o adunare si cand oamenii sunt involuntar bucurosi, rezultatul este ca au o influenta minunata asupra altora. Am spus lucrul acesta de o suta de ori: motivul pentru care suntem nevoiti sa cautam atatea lucruri care sa ne inveseleasca este faptul ca inlauntrul nostru noi nu suntem bucurosi cu adevarat si nu suntem fericiti intr-un mod care sa ne satisfaca. Recunosc faptul ca traim intr-o lume trista si ca problemele internationale, amenintarile nucleare, cutremurele si revoltele ii fac pe oameni sa dea din cap cu disperare si sa spuna: "Ce rost are?". Dar noi suntem crestini, iar crestinii au tot dreptul sa fie cei mai fericiti oameni din lume. Nu avem nevoie sa privim spre alte surse. Noi privim in Cuvantul lui Dumnezeu si descoperim cum Il putem cunoaste pe Dumnezeul credincios de deasupra si cum putem lua tot ceea ce avem nevoie din resursele Lui.
Acestea sunt lucrurile care conteaza: manifestarea darurilor Duhului lui Dumnezeu prin energia Duhului. Acestea trebuie sa fie importante in adunarile noastre. Consecinta acestora este ca Duhul Sfant Il face pe Isus Cristos bucuria si incantarea noastra suprema
Nu-I recunoasteti Duhului locul in Trupul spiritual, si Biserica va inceta sa mai functioneze asa cum a intentionat Dumnezeu.
In acea zi, vom fi complet demascati, iar lucrurile pe care le-am facut in puterea noastra si pentru slava noastra vor fi nimicite cu repeziciune asemeni fanului si trestiei care nu au nici o valoare si vor fi despartite pe vecie de faptele si lucrarile Duhului, descrise ca fiind comori vesnice in ochii lui Dumnezeu – aur, argint si pietre scumpe pe care focul nu le poate vatama. In acea zi, tot ce are legatura cu faptele firii va pieri, va trece si doar ceea ce a fost facut de Duhul lui Dumnezeu va ramane.

 

Nr. pagini: 118

Dimensiune: 14. 7 x 20. 7 cm

Coperta: flexibila