Ucenicie in scoala lui Isus. Cursul 5 - 6

Un material pentru crestere spirituala a credinciosilor si de formare de baza a slujitorilor De la memorare de versete la exercitii de subliniere in Scriptura; de la sigurantele de baza ale crestinului, la cunoasterea profunda a lui Hristos; de la o viat...

55.00 Lei

Un material pentru crestere spirituala a credinciosilor si de formare de baza a slujitorilor

De la memorare de versete la exercitii de subliniere in Scriptura; de la sigurantele de baza ale crestinului, la cunoasterea profunda a lui Hristos; de la o viata de rugaciune la o viata de slujire; de la partasia personala cu Domnul la pregatirea si prezentarea marturiei personale. Sunt doar cateva din lucrurile importante la care acest curs este de mare folos. Este cursul care face ordine in mintea si viata noului credincios, care ajuta la disciplinarea personala pe crestinul care vrea sa fie un lucrator eficient.

* * *

CUM A LUAT FIINTA ACEST MANUAL

Acest manual este un nou concept de formare si pregatire a „laicilor" din bisericile noastre pentru ucenicia crestina. El este rodul multor rugaciuni, cercetari si testari a materialului pe teren, in cadrul bisericii, in urma carora a fost rescris, tinindu-se seama de rezultatele obtinute. Seria se imparte pe sase cursuri, materialul fiind prezentat in mod gradat, iar accentul punindu-se pe formarea unor lucratori crestini laici cu o temeinica pregatire teologica.
Motto-ul acestui manual este Coloseni 2:7 — afirmatia facuta de Apostolul Pavel catre o biserica din Noul Testament: „inradacinati si ziditi in El, intariti in credinta, dupa invataturile care v-au fost date, si sporind in ea cu multumiri catre Dumnezeu".
Care este scopul acestui manual? Cuvintele rostite de Duhul Sfint prin gura apostolului Pavel in Coloseni 2:7 definesc clar obiectivele Lui:

1. Crestinul safie zidit in Hristos si statornicit in credinta sa. Aceasta serie de cursuri cuprinde indrumari referitoare la diferitele tehnici de studiere a Bibliei, la deprinderi menite sa usureze memorarea versetelor din Scriptura si la formarea unei vieti antrenante de partasie cu Domnul, precum si de rodnicie maxima in lucrarea de evanghelizare.

2. Crestinul sa invete safie plin de recunostinta in viata de toate zilele. Seria aceasta il va ajuta pe cursant sa traiasca si sa se bucure de o umblare consecventa cu Hristos.

3. Crestinul sa fie echipat cu toate cunostintele necesare. Aceasta presupune faptul ca trebuie sa aiba loc un proces de instruire, daca cineva doreste sa devina un lucrator crestin laic a carui viata sa aiba o inriurire asupra comunitatii din care face parte.

Care sint doar citeva din rezultatele acestui manual? Multi din cei care au urmat aceasta serie de cursuri au dobindit calitati care i-au ajutat sa-si asume raspunderi si mai mari decit inainte si sa devina mai eficace in lucrarea din biserica lor. Multe casnicii si familii au fost ajutate, membrii acestora crescind duhovniceste si devenind mai statornici in umblarea cu Domnul. Dupa ce au terminat cursurile, crestinii acestia angajati in procesul de maturizare si-au insusit instrumentele necesare pentru a-i ajuta si pe altii sa creasca in Hristos si sa-i aduca la Hristos pe cei nemintuiti.

Comentarii generale

1. Fiecare din cele sase cursuri din acest manual are douasprezece lectii.
2. In general este bine sa nu fie mai mult de opt studenti in fiecare clasa sau grupa de studiu, pentru ca fiecare din ei sa poata beneficia de toata atentia profesorului.
(Unele clase pot avea totusi pina la 10 studenti.)
3. Nimeni nu se mai poate inscrie in grupa de lucru dupa a doua ora de curs.
4. Pentru a absolvi acest curs trebuie sa fie indeplinite anumite obligatii de invatamint.
Desi nu este dificila, absolvirea cursului cu succes va cere eforturi sustinute din
partea studentului. Desigur, fiecare din voi, ori va trece, ori va cadea la examen.
Propuneti-va sa treceti.
5. Nu uitati ca orice tinta vrednica de atins va va costa neaparat, intr-un fel sau in altul.
6. Pentru majoritatea orelor de curs va fi nevoie sa va pregatiti individual cam o ora.
Citeva lectii vor cere pina la doua ore de pregatire individuala.
7. Daca va achitati de sarcinile de lucru individual la timp, veti gasi mai multa
satisfactie in acest curs si in acelasi timp roadele vor fi mai de lunga durata.
8. Nu puteti lipsi decit de la cel mult doua din cele douasprezece cursuri. Altfel e foarte
greu sa recuperati lectiile pierdute, o data ce ati ramas in urma.
9. Cursurile de fata nu sint predate sub forma de prelegeri. La fiecare ora de curs veti
avea prilejul sa participati direct, ca la un seminar.