Ultima sageata. Nu reține nimic pentru viata urmatoare, de Erwin Raphael McManus

Ultima sageata te va inspira sa profiti la maximum de viata care ti s-a dat si sa lupti pentru viata pe care ti-ai dorit-o mereu.—Jon GordonCand te apropii de apusul vietii nu incerci sa-ti masori viata in functie de succesele sau esecurile avute. T...

41.00 Lei

Ultima sageata te va inspira sa profiti la maximum de viata care ti s-a dat si sa lupti pentru viata pe care ti-ai dorit-o mereu.
—Jon Gordon

Cand te apropii de apusul vietii nu incerci sa-ti masori viata in functie de succesele sau esecurile avute. Toate acestea se estompeaza in cele din urma intr-o singura aventura numita „viata”. Ceea ce ti-ar putea oferi satisfactie este o viata in care n-ai lasat nimic nefacut. O viata in care ai trait cu aspiratii inalte si perseverenta, cu o inima inflacarata si fara regrete. Pe de alta parte, ceea ce te-ar putea framanta pana la ultima suflare este gandul la cine ai fi putut fi, dar nu ai ajuns si la ce ai fi putut sa faci, dar nu ai facut.
Ultima sageata este o harta catre o viata care sfideaza sortii de izbanda si modifica destine. Descopera insusirile oamenilor care au invins atractia gravitationala a mediocritatii si au fost gata sa riste totul pentru viata la care au visat.
Imagineaza-ti ca traiesti viata pe care ai visat-o.
Fiecare dintre noi ne incepem viata cu o tolba plina de sageti. Vei alege sa tot tii de ele sau vei risca sa continui sa tintesti cu sagetile tale, alegand sa traiesti pana nu mai ai nimic de oferit?
Timpul e scurt, asadar porneste cea mai mare cautare a vietii tale si ramai pe campul de lupta, atacand fara teama liniile inamice cu convingerea ca atunci cand totul a fost spus si facut, ai lovit si cu ultima sageata.

Inainte sa mori, traieste viata pentru care te-ai nascut.

Ideea acestei carti este inspirata dintr‑un episod din viata profetului Elisei, o fereastra spre modul in care Dumnezeu lucreaza in lume si a felului in care fie te deschizi viitorului Sau maret, fie estompezi stralucirea viitorului pe care Dumnezeu l-a intentionat pentru tine.
Ioas era regele lui Israel intr-o vreme in care regatele de Nord si cel de Sud erau separate si intre ele era razboi. Unul dintre marile avantaje pe care Ioas le avea spre deosebire de Amatia, regele lui Iuda era faptul ca profetul Elisei se afla de partea lui, dar Elisei era acum suferind de o boala terminala. Ca ultima sansa a lui, Ioas apeleaza la Elisei, iar acesta ii spune sa ia un arc si niste sageti. Dupa prima sageata a victoriei pe care Ioas o trage, Elisei ii cere lui Ioas sa loveasca pamantul cu sagetile. Ioas loveste pamantul de trei ori.
„Ar fi trebuit sa lovesti de cinci sau de sase ori, ii spune Elisei, si atunci i-ai fi lovit pe aramei pana i-ai fi nimicit. Acum, insa, ii vei invinge doar de trei ori.“ (2 Regi 13:19) Cu alte cuvinte, Ioas a renuntat. Biblia nu spune de ce a renuntat. Este insa clar ca biruinta deplina a fost ratata.
Oare cate batalii sunt pierdute inainte sa inceapa? Intrebarea la care trebuie sa raspunzi este aceasta: Sunt eu genul de om care loveste de trei ori dupa care se opreste sau sunt genul de om care, atunci cand i se porunceste sa loveasca cu sagetile sale, continua sa loveasca, sa loveasca si sa loveasca, pana cand ramane fara nicio sageata?

Erwin McManus ne trezeste la realitate si ne forteaza sa trecem dincolo de lipsa de claritate, prin frica inevitabila, spre o viata de victorie, in cel mai puternic sens al expresiei.
—Dr. Henry Cloud, psiholog si autor

Despre autor

Erwin Raphael McManus si-a dedicat viata urmarii lui Dumnezeu si dorintei de a depasi constrangerile societatii pentru a lupta pentru o viata traita din abundenta si pentru a-i molipsi si pe altii sa i se alature in aceasta calatorie de viata.
Este antreprenor, designer de moda, cineast, cu o pasiune puternica de a provoca viziunea oamenilor asupra realitatii. Este pastor principal al megabisericii Mosaic, din Los Angeles. Erwin McManus este, de asemenea, vorbitor pe probleme de postmodernism si crestinism postmodern si tine prelegeri pe teme de cultura, identitate, transformare personala etc. A calatorit in peste 50 de tari si a vorbit in fata a peste un milion de oameni.
McManus este si un autor deosebit de apreciat, cartile sale fiind traduse pana acum in paisprezece limbi.
A studiat filozofia la Universitatea Elon, este licentiat in psihologie la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, si-a continuat studiile masterale la Southwestern Theological Seminary si pe cele doctorale la Southeastern University. Locuieste in Los Angeles, California, alaturi de sotia sa, Kim McManus.

Cuprins

Multumiri
Prefata: Lupta
Capitolul 1: Punctul fara intoarcere
Capitolul 2: Nu pastra nimic pentru o alta viata
Capitolul 3: Alege viitorul
Capitolul 4: Incendiaza-ti trecutul
Capitolul 5: Refuza sa ramai in urma
Capitolul 6: Actioneaza de parca viata ta ar depinde de ceea ce faci
Capitolul 7: Ramai pe pozitie
Capitolul 8: Gaseste-ti tribul
Capitolul 9: Sa stii ce vrei
Capitolul 10: Gata de lupta
Intrebari pentru discutii

Aprecieri pentru aceasta carte

Una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata. Ultima sageata te va inspira sa profiti la maximum de viata care ti s-a dat si sa lupti pentru viata pe care ti-ai dorit-o mereu.
—JON GORDON, autor al The Carpenter and Training Camp, JonGordon.com

Ultima sageata deschide fereastra larg spre ceea ce Dumnezeu a vrut intotdeauna pentru tine... o viata fara nimic irosit si nimic retinut. Fiecare pagina dezvaluie un mod de a gandi cutezator, care nu se multumeste cu „e bine si asa”. „Cand alegi sa traiesti, devii o sursa de viata“ spune Erwin. Este timpul sa incetezi sa-ti mai ingropi talente si sa-ti scuturi arcul de praf, sa tintesti si sa tragi cu toata puterea.
—LISA BEVERE, autoare bestseller New York Times,
cofondator al Messenger International

Ori de cate ori am interactionat cu scrierile Erwin, inima mea a fost miscata profund. Semnalul de alarma pe care el il trage si in aceasta carte nu are cum sa te lase indiferent. Ne trezeste la realitate si ne forteaza sa trecem dincolo de lipsa de claritate si prin frica inevitabila spre o viata traita victorios, in cel mai puternic sens al cuvantului. Multumesc inca o data, prietene.
—DR. HENRY CLOUD, psiholog si autor

Erwin McManus este un barbat curajos si autentic. Sunt recunoscator sa am avut privilegiu sa-l intalnesc. Aceasta carte a sa a scris-o cu aceeasi pasiune cu care traieste. Ultima sageata este scrisa pentru mine, pentru tine si pentru toti cei care ne straduim sa lasam in urma mai mult decat am luat din aceasta viata. Mesajul acestei carti te va impinge sa traiesti cu perspectiva eterna in minte si sa lupti dincolo de tirania lucrurilor lumesti, carora toti putem sa le cadem captivi. Adevarul si vulnerabilitatea fac ca acest mesaj sa prinda, sa convinga si sa fie incurajator de periculos.
—JUDAH SMITH, pastor principal al The City Church in Seattle, Washington, si autor al bestsellerului NY Times, Jesus Is _____.

Te-ar mai putea interesa...