Umpleti Vidul- Richard Wurmbrand

- fragment - Un ateu respectabil Un ateu respectabil este unul care se înclină în fața Bisericii cu recunoștință pentru ceea ce omenirea datprează creștinismului. Dar a scuipa în fântâna...

30.00 Lei

- fragment -

Un ateu respectabil

Un ateu respectabil este unul care se înclină în fața Bisericii cu recunoștință pentru ceea ce omenirea datprează creștinismului. Dar a scuipa în fântâna din care ai băut tu și toată lumea civilizată este groaznic de nedrept.

În secolul XVI, când ateismul era rar printre evrei, un evreu i-a spus unui rabin:

- Eu nu cred în Dumnezeu.

Rabinul l-a îmbrățișat pe acest om și i-a zis: 

- Cât de mult te invidiez, frate! Tu ești într-o stare spirituală mai bună decât a mea. Când eu văd un om în suferință, îmi spun: „Domnul îl va ajuta” și nu-i dau niciun ajutor. Tu nu crezi în existența lui Dumnezeu, așa că trebuie să faci faptele pe care le-ar făptui Dumnezeu dacă ar exista. Fă în felul acesta: hrănește pe cei flmânzi, mângâie pe cei deznădăjduiți, dă adevăr și bucurie celor în nevoie, îmbrățișează fiecare cu dragoste și, în general, poartă-te cum ar face-o Dumnezeu dacă ar exista. Apoi, vino din nou după un an și spune-mi dacă există Dumnezeu sau nu.

Rabinul și-a permis să ia o atitudine elegantă față de acel ateu, ca să-l încurajeze să scoată tot ce este mai bun din ateismul lui. Voi, rivalii mei comuniști, voi vă purtați în felul acesta cu un credincios?

Richard Wurmbrand

 

Nr. pagini: 197

Dimensiune: 14.5 x 20. 5 cm

Coperta: flexibila

Te-ar mai putea interesa...