Viața care merita traita. Meditatii, de Dumitru Cornilescu

Dumitru Cornilescu s-a născut pe 10 aprilie 1891, în comuna Slașoma, județul Mehedinți. Tatăl său era învățător, iar mama sa casnică. Bunicii lui Dumitru Cornilescu au fost preoți ortodoc&...

27.00 Lei

Dumitru Cornilescu s-a născut pe 10 aprilie 1891, în comuna Slașoma, județul Mehedinți. Tatăl său era învățător, iar mama sa casnică. Bunicii lui Dumitru Cornilescu au fost preoți ortodocși. A urmat școala primară în Slaşoma, sub îngrijirea tatălui său, după care în 1904 a mers la București unde s-a înscris ca elev la Seminarul Central. În 1912 a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din București pe care a absolvit-o în anul 1916. Cu o dorință foarte mare de a cunoaște și a studia Scriptura, Cornilescu traduce mai multe cărți și tractate pe care le tipărește și le distribuie gratuit.

Episcopul M. Nicodim i-a dat învoire și însărcinare să împlinească dorința prințesei Ralu Callimaki de a face nouă traducere a Bibliei în limba română modernă. Cu ajutorul ei Cornilescu traduce Biblia la Stâncești - Botoșani, scriind-o de mână de 3 ori în decurs de aproximativ 6 ani. Prima Biblie vede lumina tiparului în anul 1921 la tipografia Guttenberg sub egida Editurii Societății Evanghelice Române. A slujit și ca diacon la Biserica Ortodoxă Sf. Ștefan „Cuibul cu barză” împreună cu preotul Tudor Popescu.

Faima pe care o căpătase ca traducător al Bibliei, și al unor cărți de mare circulație, autor creștin și publicist în marile reviste ale vremii, precum și ca predicator vestit, au făcut ca Dumitru Cornilescu să fie invitat să predice Evanghelia în cele mai înalte cercuri ale societății bucureștene, în casele unor oameni de stat, oameni politici și figuri cunoscute ale vieții sociale și intelectuale a vremii. După traducerea Bibliei, spiritele sau înfierbântat împotriva lui Cornilescu, fiind în cele din urmă nevoit să ia calea exilului în anul 1923. După peregrinări în Anglia, Franța și Germania se stabilește în 1929 în Elveția unde rămâne până la sfârșitul vieții.

În 1971 cu ocazia dublei aniversări, a 50 de ani de la publicarea Bibliei și 80 de ani de viață ai lui Dumitru Cornilescu este supranumit „Martin Luther al României”. A plecat în veșnicie la vârsta de 84 de ani pe 27 August 1975 și este înmormântat în cimitirul Clarens din orașul Montreux, Elveția.


CUPRINS

O viaţă, o cale            
Picioarele lui Isus    
Ca o mamă    
Isus mai presus de orice            
O atingere minunată    
Ologul vindecat    
Semnele Domnului    
Eliberare deplină    
Pentru toţi    
Harul Meu îţi este de ajuns    
Frumuseţe şi putere    
Vase preapline        
În Isus locuieşte plinătatea    
Locuieşte Duhul Sfânt în tine?    
Isus şi furtunile din sufletul nostru    
Încredinţat în mâinile lui Dumnezeu

 

Nr. pagini: 111

Dimensiune: 14.5 x 20.5 cm

Coperta: flexibila

Anul publicarii: 2022

 

Te-ar mai putea interesa...