Viata pe marginea prapastiei, de James Dobson

Viaţa pe marginea prăpastiei este, aşa cum mărturiseşte autorul, Dr. James Dobson, lucrarea vieţii lui, în care îşi propune să îi ajute pe tineri să ia deciziile cele mai importante din via...

29.90 Lei

Viaţa pe marginea prăpastiei este, aşa cum mărturiseşte autorul, Dr. James Dobson, lucrarea vieţii lui, în care îşi propune să îi ajute pe tineri să ia deciziile cele mai importante din viaţa lor. Iată, prezentate succint câteva subiecte abordate în carte:

Alegerea unei profesii care să le facă plăcere şi în care Îl pot onora pe Dumnezeu.

Criza lipsei de încredere în propriile forţe, piedica în calea împlinirii potenţialului propriu.

Banii, subiectul despre care Isus a vorbit cel mai des şi câteva principii sănătoase raportate la ei. Orice decizie de cheltuire a banilor este o decizie spirituală.

Setea de putere: dorinţa irezistibilă a fiecărui om de a-i domina pe alţii. Este motivul conflictelor interumane atât de frecvente.

Cum putem iubi o singură fiinţă întreaga viaţă? Respectul reciproc este combustibilul care alimentează dragostea. Dragostea se naşte încet şi trebuie să fie puternică.

Raporturile normale dintre părinţi şi copii. Mai întâi suntem copiii parinţilor noştrii, apoi devenim părinţiipărinţilor noştri, pentru ca în cele din urmă, să devenim copiii copiilor noştrii.

Emoţiile: prieteni sau duşmaniţ Emoţiile au o natură ciclică şi deciziile luate sub imperiul emoţiilor sunt de cele mai multe ori, greşite.

Duşmanii vieţii noastre: alcoolismul, drogurile, imoralitatea sexuală, pornografia şi altele.

Viaţa ridică uneori întrebări tulburătoare. Sunt momente când nu Îl înţelegem pe Dumnezeu. De ce suferim? De ce mor de tineri oameni valoroşi pentru Dumnezeu şi pentru lucrarea Lui?

Scopul final al vieţii, decizia cea mai importantă: Fii acolo, în cer cu Dumnezeu.

Întrebări sincere şi tulburătoare din partea unor tineri care au suferit sau care vor să ia o hotărîre înţeleaptă. Răspunsuri sincere şi pline de înţelepciunea adunată de secole în Cuvântul lui Dumnezeu.