Viata si Jurnalul lui David Brainerd, de Jonathan Edwards

Scurta viață (de doar 29 de ani) a lui Brainerd a fost dedicată în totalitate slujirii lui Dumnezeu și i-a determinat pe mulți misionari creștini să fie gata să jetfească totul pentru gloria lui Hristos. ...

30.00 Lei

Scurta viață (de doar 29 de ani) a lui Brainerd a fost dedicată în totalitate slujirii lui Dumnezeu și i-a determinat pe mulți misionari creștini să fie gata să jetfească totul pentru gloria lui Hristos.

Jonathan Edwards, care l-a cunoscut cel mai bine pe Brainerd, este autorul acestui volum biografic extraordinar.

Prin natura sa, focul naste foc. Daca mai este împrejur alt combustibil, focul îsi raspandeste domeniul. „Iata un foc mic ce padure mare aprinde!” Gheata nu produce foc; diavolul nu naste sfinri; si nici predicatorii lipsiti de rugaciune nu pot naste credinciosi care sa lupte în rugaciune. Si totusi, o singura scanteie care sare de pe nicovala aprinde un oras. Dintr-o singura lumanare, alte zece mii îsi aprind lumina! Din rugaciunea fara seaman a lui David Brainerd si-au început stralucirea stele mari pe firmamentul castigatorilor de suflete.

William Carey a citit istoria vietii lui Brainerd si un dinam a început sa se miste în sufletul lui de tanar si n-a mai avut astampar pana ce n-a plecat spre stancile de corali ale Indiei. La faclia sufletului topit al lui Brainerd s-a aprins lumanarea inimii lui Edward Payson. Astfel, din jurnalul de calatorie al acelui apostol sarac si bolnavicios al indienilor nord-americani, Payson si-a gasit la varsta de 20 de ani inspiratia destinului sau într-o viata de rugaciune care aproape a eclipsat-o pe cea a lui Brainerd.

Te-ar mai putea interesa...