Viata Si Lucrarea Lui Dumitru Cornilescu Cu Completari, de Alexandru Maianu

Aceasta editia aniversara contine o multime de detalii interesante despre viata si lucrarea lui Dumitru Cornilescu, detalii care nu sunt continute in editia din 1981. De asemenea, aceasta noua editie aduce si relatari din viata printesei Ralu Callimaki, c...

45.00 Lei

Aceasta editia aniversara contine o multime de detalii interesante despre viata si lucrarea lui Dumitru Cornilescu, detalii care nu sunt continute in editia din 1981. De asemenea, aceasta noua editie aduce si relatari din viata printesei Ralu Callimaki, cea care a initiat proiectul traducerii Bibliei in limba romana contemporana, cat si despre viata lui Gheorghe Cornilescu, fratele lui Dumitru Cornilescu. Completarile contin date cronologice, documente relevante, scrisori si fotografii rare.

O editie speciala, ce va va aduce mai aproape de Dumitru Cornilescu, cel care a adus Cuvantul lui Dumnezeu aproape de poporul roman.

Viata lui Dumitru Cornilescu a fost plina de modestia pe care numai cunoasterea lui Dumnezeu o poate da. El spunea: "Pe masura ce-L cunosti pe Domnul Hristos, inveti sa te cunosti pe tine insuti." Si cunoscandu-se pe sine, acest minunat om al lui Dumnezeu a cautat sa ramana neincetat in umbra Prietenului sau divin pe care l-a vazut intotdeauna nespus de mare. Toata viata lui a cautat sa-L faca cunoscut oamenilor pe Domnul Isus Hristos, asa cum l-a cunoscut el: "Printul vietii", "Domnul vietii", "Prietenul desavarsit..."

Alexandru Maianu (1931-1994) s-a nascut in localitatea Moldoveni, langa Bucuresti. A predicat Evanghelia in Biserica Evanghelica Romana la adunarea din Bucuresti str. Carol Davila nr. 48, in jurul anilor '50. A lucrat la Institutul Agronomic Bucuresti intre anii 1954-1977, unde si-a luat doctoratul in Stiinta solului. In 1978 s-a stabilit in Statele Unite ale Americii si a fost profesor de Stiinta solului la Universitatea din Fargo, Nord Dakota. A infiintat si condus in Statele Unite ale Americii organizatia misionara Emmanuel in cadrul careia a scris si tradus carti crestine precum "Predica de pe munte", "Joni" si altele. A tinut predici la radio in limba romana pentru romanii din tara si diaspora, carora li s-a dedicat din dragoste pentru Dumnezeu. 

"Dumitru Cornilescu, traducatorul Bibliei, a facut pentru starea spirituala a poporului roman mai mult decat oricare altul dintre inaintasii lui. El a introdus in casele romanilor Cuvantul lui Dumnezeu, hranindu-i cu hrana spirituala pe care niciun scriitor laic nu le-o putea da. Si acest om a ramas toata viata un necunoscut publicului roman, desi a trait pana in zilele noastre, fiind activ de-a lungul primelor trei sferturi ale veacului nostru. In anul 1975, la varsta de 85 de ani, a trecut in Imparatia luminilor, cel care a propovaduit lumina lui Dumnezeu fara intrerupere.
Ca si lucrarea sa, viata lui Dumitru Cornilescu a fost o binecuvantare pentru multi."

-- Alexandru Maianu

CUPRINS

Prefata

Partea intai. CEA MAI MARE DESCOPERIRE
Primii pasi
O descoperire cruciala
Scurta retrospectiva istorica
Traducerea Bibliei
Tiparirea Bibliei

Partea a doua. LUMINA IN INTUNERIC
Incepe sa se lumineze de ziua!
Intoarcerea la Dumnezeu
O intarire si un inceput,
"Cuibul cu Barza"
Marea confirmare
Adevarul se raspandeste
Impotriviri

Partea a treia. IN EXIL
Peregrinari
Landli
In doi
Pe cont propriu

Partea a patra. A DOUA VIATA
Privind inapoi spre tara lui
O alta usa deschisa - America
Din nou acasa... la lucru

Partea a cincea. O VIATA SFANTA - O CALE DE URMAT
O viata sfanta
O cale de urmat

NUMAR PAGINI: 317

FORMAT: 15 x 21 cm

TIP COPERTA: Cartonata

LIMBA: Romana

ANUL: 2021

Te-ar mai putea interesa...