Partenera creativa, de Linda Dillow

"Cartea 'Partenera creativa' nu este un manual despre feminitate si nici nu-si propune sa fie un studiu exhaustiv despre casatoria crestina. Ea este un fragment ales, impodobit cu sfaturi practice, pentru femeile care doresc sa fie sotii in sensul aratat ...

44.90 Lei

"Cartea 'Partenera creativa' nu este un manual despre feminitate si nici nu-si propune sa fie un studiu exhaustiv despre casatoria crestina. Ea este un fragment ales, impodobit cu sfaturi practice, pentru femeile care doresc sa fie sotii in sensul aratat de Scripturi, in ciuda falsei evolutii culturale pretinse de unii.
Am avut deosebita placere s-o cunosc pe Linda Dillow nu numai ca sotie a unui student din seminarul nostru, ci si ca prietena si sora in credinta in Domnul nostru Isus Hristos. Am vazut-o atat acasa, cat si in timpul unor manifestari publice. Ea inspira incredere celui ce o priveste. Cu o liniste plina de forta, care aminteste exemplul femeilor din prima epistola a lui Petru, ea combina frumusetea interioara cu taria credintei sale. Stilul ei rafinat ne arata o inima pregatita sa-i slujeasca pe altii, severa dar placuta.
Linda nu tine predici. Ea nu scrie nici tehnic, nici sarcastic. Cuvintele ei sunt o aplicatie inteligenta si judicioasa a ceea ce le spune Biblia nevestelor. Ea zugraveste casatoria cu trasaturi de penel sigure, redandu-i femeii casatorite demnitatea si semnificatia originare..."

- Jeanne W. Hendricks

 

Din partea traducatoarei

Cartea Lindei Dillow, "Creative Counterpart" ("Partenera creativa"), se adreseaza tuturor femeilor casatorite, indiferent de virsta. Citita la inceputul casatoriei, cartea da un sfat pentru depasirea si chiar evitarea unor probleme care ar putea sa apara mai tirziu.
Autoarea analizeaza rolul femeii in casnicie, tinind cont ca isi traieste viata in fata lui Dumnezeu. Primind de la Dumnezeu o misiune, sotii primesc de la El si puterea de a o indeplini. Singura conditie care se pune este sa mergem pe calea aratata de Scripturi, cu consecventa si vointa in intregime daruita lui Dumnezeu.

In ceea ce priveste tineretul necasatorit, parerea mea este ca e bine sa aprofundeze versetele de mai jos:
Eclesiastul 3:11: "Orice lucru El il face frumos la vremea lui."
Eclesiastul 3:1: "Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui."
Eclesiastul 3:5b: "Imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei."
Cintarea cintarilor 2:7: "Va jur, fiice ale Ierusalimului, pe caprioarele si cerboaicele de pe cimp: nu stirniti, nu treziti dragostea, pina nu vine ea!"

Sper ca parintii tinerilor de diferite varste le vor explica - pe intelesul lor - continutul acestor texte biblice, asa incit ceea ce Linda Dillow a publicat cu intentia de a contribui la fericirea caminelor crestine sa nu aiba decit consecinte pozitive.
Daca eu as avea acum o fata de casatorit, i-as pune cartea "Partenera creativa" printre cadourile de nunta.

- Maria Beth

Linda Dillow si sotul ei Jody au locuit in Europa si Asia si sunt implicati de peste douazeci si cinci de ani in lucrare crestina la nivel international. Linda a facut multe calatorii in Romania, Rusia, Ungaria, Polonia si Asia, ajutand BEE-ul sa lanseze o lucrare cu femeile. Ea este invitata sa vorbeasca la conferinte pentru femei in America, Asia si Europa.
Dintre cartile ei amintim "Linsteste-mi inima ingrijorata", "Partenera Creativa" si "Conversatii Intime" (scrisa impreuna cu Lorraine Pintus).
Linda si sotul ei locuiesc in prezent in Monument, Colorado. Ei au patru copii adulti si sapte nepoti.

Cuprins

Din partea traducatoarei
Cuvant inainte

1. Dezastrul lunii de miere
2. Sotia ideala
3. Planul lui Dumnezeu
4. Planificarea prioritatilor
5. Robert Redford al meu
6. Cea mai mare admiratoare
7. Vicepresedintele executiv
8. Mosteniti binecuvintarea
9. lubitul si prietenul meu
10. Plina de surprize
11. Fii consecventa

Ghid de studiu
Plan zilnic de citire a Bibliei

Te-ar mai putea interesa...