Rromii evanghelici din Romania. Identitate, educație, societate, de Nicolae Geantă

Rromii evanghelici din România este un studiu remarcabil! Nicolae Geantă face o incursiune bine documentată în istoria și prezența contemporană a unei comunități unice, a cărei influență s...

33.00 Lei

Rromii evanghelici din România este un studiu remarcabil! Nicolae Geantă face o incursiune bine documentată în istoria și prezența contemporană a unei comunități unice, a cărei influență se face tot mai simțită. Plin de pasiune, și totuși un analist lucid, autorul evaluează locul și rolul comunităților de rromi în spațiul evanghelic românesc și european.

-- Prof. univ. dr. habil. Marcel Măcelaru

 

Lucrarea de față reprezintă una dintre primele încercări consistente de analiză multidisciplinară a problematicii complexe a minorității rroma din România. Studiul domnului Nicolae Geantă se află la interferența istoriei, sociologiei, psihologiei, dar și a misiologiei teologice. Utilitatea lui este și ea multiplă, dar mai important decât orice este caracterul său de deschizător de drum. Rromii evanghelici din România este o promisiune care, sperăm, va fi împlinită prin viitoare eforturi de cercetare, ale autorului și ale altor specialiști în domeniu.

-- Dănuț Mănăstireanu, teolog anglican

 

Nr. pagini: 186

Dimensiune: 13.5 x 20.5 cm

Coperta: flexibila

An aparitie: 2022